Naudinga
Kaip sutaupyti laiko mokyklos interneto svetainės administratoriui? (video)
Photo by Aron Visuals on Unsplash

Po to, kai galiausiai mokyklos interneto svetainėje tvarkingai ir logiškai sugula visas su įstaigos veikla susijęs turinys, darbas toli gražu nėra baigtas. Iš tikrųjų, sunkiausia darbo dalis – prižiūrėti mokyklos interneto svetainę dar tik prasideda. Ir tai yra nuolatinis, sunkus ir atsakingas darbas, kuriuo paprastai rūpinasi vienas įstaigos žmogus, ant kurio ir gula visi rūpesčiai.

Pažįstama situacija

Mokykloje įvyko renginys, jo organizatoriai įpareigoti pasirūpinti renginio viešinimu įstaigos interneto svetainėje. Reikia renginį ne tik pafotografuoti, atrinkti nuotraukas, parengti trumpą renginio aprašymą, bet ir visą tai tvarkingai sudėti į el. laišką bei išsiųsti tinklapio administratoriui. Procesas pakankamai ilgas, įkyrus ir reikalaujantis daug bereikalingo rankinio darbo.

Gavus laišką, dažnai ir ne vieną, tinklapio administratoriui reikia atsirinkti laiškus, išsisaugoti nuotraukas savo kompiuteryje, sukelti viską į turinio valdymo sistemą, kartais dar sumažinti nuotraukas, apversti, paklausti straipsnio autoriaus kokios smulkmenos ar net sugalvoti straipsnio pavadinimą.

Problema. Naujiena praranda savo aktualumą, kol pasiekia mokyklos interneto svetainės lankytojus.

Ką mes siūlome?

Siūlome taupyti laiką. Procesą paversti malonesniu - tiek straipsnio autoriui, tiek jį publikuojančiam.

Tai galima padaryti derinant mūsų sukurtą techninį sprendimą su vadybiniais sprendimais už kuriuos atsakinga jau kiekviena švietimo įstaigos administracija. 

Techniškas. Mūsų platformoje yra sukurta speciali funkcija leidžianti įkelti naujieną be prisijungimo – dalintis „karšta“ informacija čia ir dabar. Jokių el. pašto laiškų!

Pažiūrėkite kelių minučių video

Renginio organizatoriui ši funkcija leidžia paprastai ir sklandžiai, pildant pažangesnę formą, nusiųsti renginio/įvykio/išvykos informaciją į sistemą. Užtenka įrašyti naujienos pavadinimą, parašyti trumpą aprašymą, prisegti susijusias nuotraukas, nurodyti jų autorius, straipsnio kategoriją bei pridėti trumpą žinutę administratoriui į ką atkreipti dėmesį. 

Pažiūrėkite vienos minutės video

Vadybinis. Bendruomenė turi susitarti arba administracija (direktoriaus įsakymu) įpareigoti už renginių organizavimą atsakingus mokytojus susipažinti, išbandyti ir naudoti turimą techninę funkciją.  Susitarimo esmė - skatinti renginių organizatorius išsiųsti informaciją iš karto po renginio, nepalikti to vakarui ar juo labiau kitai dienai. Nebent mokytojas renginio nuotraukas daro skaitmeniniu fotoaparatu, o ne savo išmaniuoju telefonu.

Palaikinkite šiandien arba laukite kitos gražios dienos!



  • Ar ši informacija naudinga?
Ankstesnės naujienos