Naudinga
Puslapių valdymas

Puslapiai yra vienas iš labiausiai naudojamų turinio valdymo sistemos sprendimų.  Iš karto atkreipiame dėmesį, kad jų formatavimo sprendimai iš dalies identiški tiems, kurie naudojami valdant naujienų įrašus. Ypatingai tai kas susiję su paveikslėlių įterpimu, antraščių formatavimu, lentelių kūrimu.

Puslapio sukūrimas

Naujo puslapio sukūrimas prasideda paspaudus mygtuką PRIDĖTI PUSLAPĮ



Naujai sukurtas puslapis atsiras puslapių medžio apčioje.

Jei norite sukurti, kaip subpuslapį , tuomet spauskite mygtuką PRIDĖTI  SUBPUSLAPĮ

Prieš kuriant puslapį visada rekomenduotina žinoti kur jo vieta bendrame medyje, tačiau jei  ir sukursite ne ten, tai nieko tokio. Puslapius galima „tampyti“ kur reikia.

Ir vienu ir kitu atveju paspaudus reikės pasirinkti kokį puslapio dizaino šabloną reiktų naudoti. Paprastai naudojami du. Default – numatytasis ir Full – puslapis per pilną plotą, kai reikia daugiau erdvės kokioms labai plačioms lentelėms dėti.

Teksto formatavimas

Tekstų formatavimas vyksta WORD tekstų redaktoriau programos funkcijas primenančiame lange, tačiau tai nėra WORD programa.

Esminės taisyklės

1. Tekstus iš įvairių šaltinių kopijuoti naudojant komandą (ctrl+shift+v) – be stilių
2. Puslapiuose naudoti minimaliai formatavimo -  bold, italic, numeraciją, sąrašą, antraštes
3. Nenaudoti jokių spalvinimų, atitraukimų ir kitų triukų ką esate įpratę daryti dirbdami su Wordu. Svetainės stilius yra jau sukurtas, todėl bet kokios jūsų interpretacijos kenkia svetainės dizaino vientisumui.
4. Kiekvieną įkeltą tekstą išvalykite naudodami mygtuką Tx, o visur formatavimo veiksmus atlikite jau turinio valdymo sistemos redagavimo lange.
5. Nerašykite daug vientiso teksto („paklodžių“) stenkitės viską dalinti į mažesnius gabaliukus, su išskirtomis antraštėmis. Taip bus ir daugiau parašyta, ir tvarkingiau atrodys, o svarbiausia labai gerai skaitysis.

 

Puslapiuose veikia lankstus paveikslėlių įterpimo sprendimas

Šis sprendimas susideda iš dviejų svarbių momentų. Pirmasis – sukurti puslapiui foto banką – tam tikrą katalogą, kuriame gulės visos tam puslapiui skirtos nuotraukos. Antras – nuotraukos įterpimo sintaksė, kuri paduoda komandą kokią nuotrauką, kiek nuotraukų,  kaip įterpti ir kaip atvaizduoti.

Šis sprendimas leidžia puslapių administratoriui nuotraukas įterpti pagal poreikį, rašomą tekstą, istoriją, atitinkamai dozuojant iliustracijas po pasirinktomis pastraipomis. Pavyzdžiui priekyje aprašymo galima įdėti vieną didelę nuotrauką, vėliau dvi, o gale straipsnio sudėti kaip pilną galeriją. Iš tikrųjų naudinga ir lankstu – naudokitės.

Kaip sukuriama fotobankas?

Kiekviename puslapyje rasite tokį sprendimą, tad spauskite UPLOAD ir sužymėkite visas nuotraukas kurias norite turėti konkrečiame puslapyje.

Po paspaudimo reikės susikelti nuotraukas ir dar kartą jas susižymėti. Vėliau įkeltas jas galima kaitalioti vietomis. Bet apie tai vėliau.

Kaip veikia sintaksės?

Kai jau fotobankas yra užpildytas nuotraukomis, belieka įterpinėti sintakses į rašomą tekstą.

Visus sintaksių pavyzdžius rasite kurdami puslapį, PAGALBA skyriuje.

Belieka išsirinkti kaip norite atvaizduoti nuotraukas, spausti KOPIJUOTI ir atitinkamoje vietoje įterpti CTRL +SHIFT+V


Turime puslapiuose ir tokį sprendimą, kuris leidžia įterpt nuotrauką per visą puslapio plotį, tvarkingai ją iškadruojant.

Kadravimas vyksta taip

Video įkėlimas į puslapius

Video įkėlimas vyksta panašiu principu kaip ir nuotraukų. Šoniniame PUSLAPIAI meniu turime skilty VIDEO, kurioje yra mūsų VIDEO BANKO sukūrimo galimybės. Galime susidėti tiek video kiek mus reikia. Tiesa, video galima įterpti tik YOUTUBE ir VIMEO video portalų.

Mygtukas ADD ROW reiškia, kad pridedate vieną video, tai jo paspaudimus kartojate tiek kiek reikia. Vėliau užpildote išsiskleidusius laukelius.


 

Pasiruošus VIDEO BANKĄ naudoti sintakses


  • Ar ši informacija naudinga?
Ankstesnės naujienos