Naudinga
Ką reikia žinoti apie kodo šiukšles ir kaip jų išvengti?

Tikriausiai esate pastebėję, kad po teksto perkėlimo iš Word dokumento, tas įkelta ir išsaugotas tekstas neatrodo taip tvarkingai, kaip norisi. Būna nereikalingų tarpų, būna šriftai pasmulkėję ar pastambėję ir panašiai. Tai vyksta dėl to, kad kopijavimo metu iš failo kartu nukopijavote ir kodo šiukšles.

Kas yra kodo šiukšlės?

Paprastai tariant, tai yra nereikalingos kodo dalys, kurios savo buvimu iškraipo pagal nutylėjimą suprogramuotam dizainui. Programiškai, HTML kalboje švarus kodas yra, kai <p> žymė, neturi jokių papildomai aprašytų stilių.

Svetainesmokykloms.lt sistemos tekstų redaktoriuje šiukšles lengviausia pastebėti įsijungus Source/Šaltinio rėžimą. Jei įjungus šį rėžimą tarp daugybės jums nepažįstamų žodelyčių ir simboliukų reikia ieškoti savojo teksto, reiškias tekste yra šiukšlių.

Pavyzdžiui

Mėlynai pažymėta kodo dalis yra nereikalinga, būtent šios eilutės iškraipo atvaizdavimą puslapiuose ir jas mes vadiname kodo šiukšlėmis.

O štai taip atrodo kodas be šiukšlių.

 

Kaip išvengti kodo šiukšlių?

  • Idealu būtų paprašyti kolegų, kad ruošdami informaciją mokyklos interneto svetainei nepersistengtų su formatavimu, nes jums paskui reikia vis tiek viską ištrinti ir formatuoti tiek kiek leidžia bendras interneto svetainės stilius.
  • Geras būdas išvengti kodo šiukšlių yra įkopijuojant tekstą naudoti komandą Ctrl+Shift+V. Tokia komanda įkopijuoja absoliučiai švarų tekstą.
  • Patikimiausias būdas, kuomet teksto daugiau ir jame daugiau įvairių formatavimo galimybių panaudota, šiukšles šalinti naudojant Tx mygtuką. Tokiu būdu bent numeracijos ar punktai liks.


 

Glaustai

Iš eilėsi jūsų veiksmai turėtų būti tokie:

1. Ctrl+A, Ctrl+C – nusikopijuojat visą tekstą iš Word dokumento

2. Ctrl+V, įkopijuojate tekstą į Svetainesmokykloms.lt tekstinį redaktorių

3. Tekstiniame redaktoriuje spaudžiate komandą Ctrl+A ir paspaudžiate Tx

4. Per Source/Šaltinio rėžimą patikrinate ar tikrai viskas nusivalė

5. Nepamirštate išsaugoti

 

Palaikinkite šiandien arba laukite kitos gražios dienos!


 

  • Ar ši informacija naudinga?
Ankstesnės naujienos