Naudinga
Interviu su gimnaziste Laura Baltkojyte

Į klausimus atsako Prezidento Jono Žemaičio gimnazistė Laura Baltkojytė

Esi viena iš "Webukų" grupės lyderių, skiri nemažai laiko gimnazijos interneto svetainės priežiūrai. Kokios motyvacijos vedama tai darai? To reikia Tau, gimnazijai ar tai yra abipusė nauda?

Taip, šiais mokslo metais visai netikėtai prisidėjau prie mokyklos interneto svetainės priežiūros. Manau, tai gera galimybė įgyti gerosios patirties, kuri pravers ir ateityje. Gražinant internetinį mokyklos puslapį susipažinau su tinklapio administravimu, patobulinau video filmavimo, straipsnių rašymo, nuotraukų redagavimo, netgi laiko planavimo įgūdžius. Iš arčiau susipažinau su mokyklos bendruomene, jos ilga, įdomia ir turtinga istorija.

Tikiu, kad tiek mano, tiek mūsų visos „Webukų“ komandos darbas yra reikalingas ir vertingas mokyklai. „Webukai“ stengiasi kuo greičiau, kokybiškiau ir efektyviau perduoti informaciją moksleiviams ir visiems gimnazijos tinklapio lankytojams. Mes ne tik informuojame gimnazistus apie šių dienų mokyklos aktualijas, tačiau prisimename ir praeityje vykusius renginius, supažindiname su mokyklos tradicijomis. Pasitelkdami šiuolaikines technologijas mes pristatome Prezidento Jono Žemaičio gimnaziją visuomenei, skatiname gimnazijos mokinius domėtis savo mokykla ir stengtis, kad ji ir joje vykstantis renginiai būtų dar spalvingesni ir šaunesni nei bet kada anksčiau.

Kaip gimnazistai įvertino pasikeitimus internetinėje erdvėje? Ar jiems apskritai svarbus gimnazijos internetinis įvaizdis?

Gimnazistai džiaugiasi nauju gimnazijos tinklapiu. Jie stebisi mokykloje vykstančių renginių, akcijų gausa, nes anksčiau mokyklos aktualijos buvo aptarinėjamos tik gimnazijos laikraštyje arba iš lūpų į lūpas. Dabar kiekvienas panorėjęs mokyklos interneto svetainėje sužino apie karščiausias gimnazijos naujienas ir jomis keliais pelės spustelėjimais gali pasidalinti su savo draugais socialiniuose tinkluose. Gimnazistai teigiamai vertina galimybę po mokyklos tinklapį naršyti išmaniajame telefone. Jie dažnai užsuka į gimnazijos puslapį pasižiūrėti naujų galerijos nuotraukų, pasitikslinti informacijos apie gimnazijos mokytojus. Labai pravarti karjeros planavimo koordinatorės informacijos sklaida apie švietimo pokyčius, studijų galimybes, įvairius konkursus ir projektus.

Manau, kad graži, patogi naudojimui ir šiuolaikiška gimnazijos interneto svetainė yra tikrai svarbus indėlis formuojant netgi pačios gimnazijos įvaizdį. Šiais laikais, kuomet internete ieškom atsakymų į visus gyvenimo klausimus, susidūrus su informatyviu ir kokybišku interneto tinklapiu, puslapio svečias tikrai pasidomės ir kas jame parašyta.

Pasikeitimai internetinėje erdvėje atspindi ir pačios mokyklos atsinaujinimą. Manau Prezidento Jono Žemaičio gimnazijai, kurioje mokosi daugiau nei 600 mokinių svarbu, kad ne tik jie, jų tėvai, draugai, bet ir mokyklą baigę gimnazistai galėtų susipažinti su mokyklos kaita, modernėjimu, ugdymu, rengiamais mokymais, susitikimais, joje vykstančiomis tradicinėmis šventėmis.

„Webukų“ komanda savo veikla tik pradeda siekti užsibrėžtos gimnazijos interneto svetainės vizijos įgyvendinimo. Tobulėti yra kur, ir manau, kad stengdamiesi dėl mokyklos tinklapio, patys mokinsimės iš savo klaidų, ugdysime komandinio darbo įgūdžius, tobulinsime jau įgytus sugebėjimus, o šios patirtys pravers ne tik mokinantis, bet ir studijuojant, o vėliau dirbant ir apmokamą darbą.

  • Ar ši informacija naudinga?
Ankstesnės naujienos