Naudinga
Interviu su pavaduotoja ugdymui Renata Ulvidiene

Koordinavote gimnazijos interneto svetainės gamybos procesus, o dabar rūpinatės jos tolimesniu vystymu. Kas pasikeitė atsiradus šiam internetinės komunikacijos įrankiui?

Turime galimybę operatyviai informuoti bendruomenę apie gimnazijoje vykstančias veiklas. Naudojame svetainę informuojant apie ugdymo karjerai galimybes, skelbiame įvairius dokumentus.

Svetainė tapo bendruomenės tapatumo jausmo formavimo įrankiu. Mokytojai džiaugiasi publikuojama informacija apie jų veiklas, jų mokomų gimnazistų pasiekimus, turi puikią galimybę skleisti gerąją patirtį. Tėvai gali rasti informacijos apie mokykloje vykstančias neformalias veiklas, gimnazistų pasiekimus.

Ar nebaisu prie svetainės valdymo prileisti kolegas, kurie neturi tiek įgūdžių kaip jūs, o gimnazistų?

Specifinių įgūdžių svetainės valdymui nereikia, pakanka turėti bazines IKT kompetencijas ir motyvaciją dirbti. Prieigą turi mokytojai, kurie patys rodo iniciatyvą ir norą pasinaudoti svetainės teikiamomis galimybėmis. Kolegų požiūris į svetainės valdymą labai atsakingas.

Gimnazistai turi visas reikiamas kompetencijas svetainei valdyti. Didžiausias iššūkis jiems kuo kūrybingiau tas kompetencijas panaudoti.

O ar noriai gimnazistai dalyvauja interneto svetainės turinio kūrime, priežiūros darbuose?

Gimnazistams tai nauja ir moderni saviraiškos forma taigi motyvacijos pakanka. Jiems įdomų būti lygiaverčiais administracijos partneriais svetainės valdyme, taip pat motyvuoja galimybė bendradarbiauti su išorine įmone ir žmonėmis, nesusijusiais su mokykla.

Ar galima sakyti, kad ši techninė priemonė inspiravo naujos neformalios švietimo veiklos atsiradimą, atveria gimnazistams kitokias saviraiškos galimybes? Gimnazistai galės įgytas žinias panaudoti universitete, darbe?

Būtent svetainės valdymo galimybė ir sudarė sąlygas atsirasti naujai neformaliojo švietimo grupei „Webukai“ . Sumanymų turime daug tik ne visada pakanka laiko resursų jiems įgyvendinti. „Webukai“ savo veiklą tik pradeda todėl tobulėti yra kur. Įgytos žinios bus naudingos studijuojant ir techninius dalykus, ir dalykus, susijusius su žiniasklaida.

  • Ar ši informacija naudinga?
Ankstesnės naujienos